Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Ο Μήτσος της Αριάδνης

Διήγημα


Ο Μήτσος χώθηκε κάτω από το ντουζ και απόλαυσε τη θαλπωρή του χλιαρού νερού. Γρήγορα όμως άλλαξε γνώμη γιατί σκέφτηκε κάτι καλύτερο. Άφησε τη βρύση ανοιχτή να γεμίζει η μπανιέρα και πήγε γυμνός προς το σαλόνι ενώ πίσω του μικρές λιμνούλες σχημάτιζαν τα νερά που έσταζαν από το σώμα
Κοίταξε τον εαυτό του με θαυμασμό, ρούφηξε όσο γινότανε τη μεγάλη χαλαρή κοιλιά και προέταξε το πάλαι ποτέ σφριγηλό του στήθος, ενώ το προγούλι του από το ζόρι κρέμασε ακόμη περισσότερο. Κράτησε όσο άντεξε την αναπνοή του και μετά αφέθηκε. Όλα ξαναχύθηκαν στα αρχικά τους σημεία. Δεν πτοήθηκε. «Δεν έχεις ανάγκη μάγκα μου, έχεις κρυφές χάρες εσύ!» Αν και οι «κρυφές του χάρες» ήταν παντελώς αόρατες στο καθρέφτη, έκλεισε πονηρά το μάτι στο είδωλό του.
Πήρε από το μπαρ ένα μπουκάλι κονιάκ, γέμισε ένα ποτήρι και το κατέβασε μονορούφι. Πήγε προς το στερεοφωνικό και άρχισε να ψάχνει τα σιντι. Βρήκε ένα του Σινάτρα, το έβαλε στο μηχάνημα, δυνάμωσε τέρμα τη μουσική και με το μπουκάλι στο χέρι ξαναγύρισε στο μπάνιο. Αφέθηκε σε μια απολαυστική σλόου μόσιον βύθιση στη μπανιέρα. Αραχτός μέσα στην εξοντωτική γαλήνη , πήρε μια βαθειά ανάσα ανακούφισης, έκλεισε αργά τα μάτια του και συγκέντρωσε τη σκέψη του στα θετικά στοιχεία της υπόθεσης. Συνέχισε να πίνει από το μπουκάλι. Είχε το κεφάλι του ακουμπισμένο σε μια πετσέτα και απολάμβανε τη φωνή του Φράνκυ που τραγουδούσε το
“My way”.Άλλη μια ρουφηξιά και το μπουκάλι έφτασε σχεδόν στη μέση.
Του ήρθαν στο μυαλό τα σημερινά γεγονότα. «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» σκέφτηκε. Όσο το αλκοόλ από το μπουκάλι μεταφερόταν στο αίμα του, άρχισε ν’ αναπολεί τις ερωτικές του περιπέτειές σε αυτά τα είκοσι χρόνια γάμου. Στο πρόσωπό του σχηματίστηκε ένα χαμόγελο ικανοποίησης. «Α ρε μπαγάσα, οι αμαρτίες σου ξεπερνάνε σε μήκος το σινικό τοίχος» σκέφτηκε και θαύμασε τον εαυτό του. Ερωτικές περιπετειούλες, που όμως σταμάτησαν εδώ και ένα χρόνο σχεδόν, με το που γνώρισε την Φανούλα. Μια σαρανταπεντάρα χωρισμένη, με ένα γιό, του έκλεψε καρδιά και μυαλό. Και το σημαντικότερο. Η Αριάδνη, η γυναίκα του, δεν είχε πάρει πρέφα τίποτα απ’ όλα αυτά.
Την Αριάδνη την προξένεψε η μάνα του. «Καλό κορίτσι, στην ηλικία σου, λιγομίλητο άβγαλτο και θρήσκο, με ηθικές αρχές και αποκατεστημένη» του είπε. Το αποκατεστημένη το τόνισε ιδιαίτερα και του Μήτσου δε του πέρασε απαρατήρητο. Έτσι κλείστηκε η συνάντηση γνωριμίας. Ο Μήτσος τριάντα ετών τότε, τελειόφοιτος της Βιομηχανικής σχολής, δούλευε σα βοηθός λογιστή ενώ ήδη είχε αλλάξει 3 εταιρίες μέσα σε 2 χρόνια, έχοντας στο βιογραφικό του ελάχιστες ερωτικές σχέσεις, που είχαν λήξει άδοξα αφού και η μαμά τις εύρισκε «φτωχές» και ως εκ τούτου ακατάλληλες για νύφες. Οι φτωχοί πρέπει να παντρεύονται πλούσιες, ήταν το μότο της μαμάς και ο Μήτσος δεν ήθελε να την στενοχωρήσει.
Η πρώτη σκέψη όταν πρωτοαντίκρισε την Αριάδνη ήταν το τρέξιμο, αλλά μετά ήρθε η δεύτερη. Η τρίτη οδήγησε στο γάμο. Έτσι από παιδί της μαμάς, μετά το γάμο του έγινε ο Μήτσος της Αριάδνης. Το να είσαι σύζυγος της Αριάδνης είχε ένα σωρό πλεονεκτήματα . Και ένα μόνο μειονέκτημα: Να είσαι σύζυγος της Αριάδνης.
Μόλις παντρεύτηκε πήγε να δουλέψει στο εργοστάσιο υποδημάτων του πεθερού του. Έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά. Σύντομα ο πεθερός αποσύρθηκε και ανέλαβε τη διεύθυνση του εργοστασίου. Κατάφερε να επεκτείνει την επιχείρηση και μάλιστα η φίρμα να γίνει γνωστή και σε χώρες της Ευρώπης αφού δραστηριοποιήθηκε και στις εξαγωγές. Επαγγελματικά όλα πήγαιναν καλά. Το πρόβλημα όμως ήταν με τη γυναίκα του, μιας και το καλό κορίτσι αποδείχτηκε μια κακομαθημένο, μια απαιτητική και αυταρχική γυναίκα, που του πήρε τον αέρα από την αρχή.
Η Αριάδνη είχε ένα μοναδικό τρόπο να παντρεύει τη θρησκευτική πίστη με την αποχαυνωτική λατρεία του λάιφ στάιλ. Συνδύαζε την ηθική με το ντιζάιν και τη σωτηρία της ψυχής με τις πιστωτικές κάρτες. Η εξουσία της Αριάδνης δεν επιδεχόταν δημοκρατικές διαδικασίες και διάλογο. Οι φράσεις «Τι ήσουν και κοίτα τι σ’ έκανα» ή «ότι είσαι σε μένα το χρωστάς» ήταν ατάκες που δεν έπαυε να ξεστομίζει κάθε φορά που ο σύζυγός της τολμούσε να της φέρει αντίρρηση σε κάτι, αν και το απέφευγε όσο μπορούσε, σαν άνθρωπος χαμηλών τόνων.
Οι σεξουαλικές τους σχέσεις ήταν η απόλυτη καταστροφή. Η Αριάδνη είχε μια καταπληκτική, σχεδόν διαστροφική ικανότητα, με την πρόφαση των ηθικών αναστολών να τον κόβει πάντα πάνω στο καλύτερο, κάθε φορά που το έκαναν και έτσι οι συνευρέσεις άρχισαν να φθίνουν μέχρι που έφτασαν στο σημείο μηδέν. Δεν άντεχε πια ούτε να τη βλέπει και πολύ περισσότερο ούτε να την ακούει.
Με τη δικαιολογία της δουλειάς, συμβουλίων, γευμάτων εργασίας, δημοσίων σχέσεων και το σημαντικότερο τα τακτικά επαγγελματικά ή δήθεν επαγγελματικά ταξίδια που έκανε, είχε το χρόνο να ασχολείται με τις ερωτοδουλειές του. Αυτές βέβαια τελευταία είχαν περιοριστεί μόνο στη Φανούλα. Φρόντιζε να βρίσκεται ελάχιστα στο σπίτι, και άφηνε τη γυναίκα του να ασχολείται με τα σπα και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Το αεροπορικό ταξίδι για Βιέννη είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι και θα τον κρατούσε ένα βράδυ μακριά από το σπίτι. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο πληροφορήθηκε ότι η πτήση είχε καθυστέρηση λόγω ομίχλης. Πολύωρη η αναμονή και συνεχείς οι ανακοινώσεις για νέες καθυστερήσεις, αφού η ομίχλη δεν έλεγε να εγκαταλείψει το αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας. Όσο περίμενε, άρχισε για άλλη μια φορά να σκέφτεται το ενδεχόμενο να μιλήσει στην Αριάδνη για διαζύγιο. Αυτό ήταν κάτι που τελευταία κυριαρχούσε στη σκέψη του.
Φαντάστηκε πολλές φορές τη σκηνή, μα όταν έφτανε στην αντίδραση της Αριάδνης το ανέβαλε. Γύρω στις 6 το απόγευμα ακούστηκε από τα μεγάφωνα η τελευταία ανακοίνωση για την ακύρωση της πτήσης. Το πρώτο που σκέφτηκε ήταν να τηλεφωνήσει στη Φανούλα για να περάσουν τη νύχτα μαζί. Δυστυχώς όμως η ίωση του γιου της του χάλασε τα σχέδια. Έτσι πήρε το δρόμο της επιστροφής στο σπίτι. Είχε πάρει τη μεγάλη απόφαση. Θα μιλούσε στη γυναίκα του απόψε κιόλας, μόλις έφτανε. «Ότι είναι να γίνει θα γίνει» σκέφτηκε και πάτησε αποφασιστικά το γκάζι.
Μπήκε στο σπίτι κι ένας θόρυβος από το πάνω όροφο του σπιτιού του τράβηξε τη προσοχή. Άρχισε να ανεβαίνει τη ξύλινη σκάλα και λίγο πριν φτάσει στο τέλος της, η πόρτα της κρεβατοκάμαρας άνοιξε και εμφανίστηκε η Αριάδνη όπως τη γέννησε η μάνα της. Πρόσεξε τα μαλλιά της, όρθια και ανακατεμένα σε στυλ J.B.F (just been facked) και απόρησε. Όταν κοιμόταν πάντα φορούσε ρόλεϊ και όταν ήταν ξυπνητή το μαλλί της ήταν άψογα κολλαρισμένο. Η Αριάδνη έμεινε να τον κοιτάζει αποσβολωμένη. Την παραμέρισε και μπήκε στο δωμάτιο. Δεν πίστευε στα μάτια του. Ο κουμπάρος του ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι ολόγυμνος.
«Δεν είναι αυτό που νομίζεις» ψέλλισε.
Ο Μήτσος πήγε προς το μέρος του, με τα χέρια ανοιχτά και μια διάθεση να τον αγκαλιάσει, μα την τελευταία στιγμή αποφάσισε να κάνει αυτό που θα έκανε ο κάθε απατημένος σύζυγος που σέβεται τον εαυτό του. Σήκωσε τη γροθιά του έτοιμος να του ρίξει μπουκέτο, μα τον πρόλαβε η Αριάδνη που όρμησε πάνω του και τη τελευταία στιγμή του κράτησε το χέρι. Κοίταζε μια τον έναν και μια τον άλλον δήθεν συντετριμμένος και απευθυνόμενος στον κουμπάρο είπε με φωνή που έτρεμε:
«Κι εσύ τέκνον Βρούτε!»
«Αγαπιόμαστε εδώ και καιρό. Φεύγω μαζί του» του ανακοίνωσε ψυχρά και ενοχικά η Αριάδνη. «Αύριο θα στείλω να πάρουν και τα υπόλοιπα πράγματά μου. Οι δικηγόροι θα αναλάβουν τα διαδικαστικά και τα σχετικά με τη διανομή της περιουσίας μας. Αυτό το σπίτι δεν το χρειάζομαι μπορείς να το κρατήσεις».
Ο Μήτσος άφησε τα δάκρυα να κυλήσουν. Ο (τρελός) χορός θα άρχιζε μόλις έκλεινε η πόρτα.

Στίχοι:Βασίλης Παπακωνσταντίνου,Μουσική: Σταμάτης Μεσημέρης, Ερμηνεία : Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Get your own playlist at snapdrive.net!

124 σχόλια:

Δήμητρα είπε...

Αυτά είναι...Το εμ κερατας εμ δαρμένος το ξέρεις;;Το ακριβώς αντίθετο...Ωραίο κείμενο Ανασαιμιά μου :)Καλησπέρα είπα;;

Side21 είπε...

Φυσιολογική κατάληξη
μιας σάπιας σχέσης ...
Αλλά γλαφυρή & ρέουσα η γραφή σου.
Η έμπνευση απ' το Βασίλη ;;;
Την καλησπέρα μου ...

kostaslogh είπε...

Γίνονται και θαύματα!
φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Και μόνο από τον τίτλο ανασαιμιά πήρες καλή βαθμολογία (όχι από το Γεωργουσόπουλο, από μένα)για να εισπράξεις το άριστα μετά την ανάγνωση του διηγήματός σου.
Τελικά, πολύ τυχερός ο Μήτσος αλλά πρόσκαιρα αφού είναι μάλλον βέβαιο ότι το κέρατο δεν πρόκειται να το γλυτώσει ούτε από τη Φανούλα, που γρήγορα θα βαρεθεί τις ¨κρυφές χάρες¨ του Μήτσου για κάτι πιο χειροπιαστό!
Οι στίχοι του τραγουδιού πάντως απόλυτα ταιριασμένοι με το κείμενο, σε σημείο που θάλεγες ότι τους έγραψε …ο Μήτσος!

iLiAs είπε...

..μη μας τύχει :)

Καλο μήνα :)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Χαχα,,,, πακέτο και λουκουμάς του ήρθε του Μήτσου μας.....

Πάντως, εγώ ("Άφησε τη βρύση ανοιχτή να γεμίζει η μπανιέρα..."). θα τον καταγγείλω στην ΕΥΔΑΘ για κατασπατάληση του νερού
;-)))

Πολύ ωραίο, χαλαρωτικό και διασκεδαστικό!!!!

Επίσης, δε σου κρύβω πως το γενικότερο ύφος της γραφής μου θυμησε αυτήν του κούκου

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλές

ενας ανοητος αντρας είπε...

αμα σε θελει η ρημαδα η τυχη
τα φερνει ολα κατα πως πρεπει
ολοι ευτυχισμενοι
κι ο Μητσος και η Φανουλα
και η Αριαδνη και ο Κουμαπρος
happy end

να το κανουμε ταινια ...

ξερεις ποσο απεχει απο την πραγματικοτητα
αλλα απο την αλλη δικο μας το σεναριο το κανουμε οπως θα επρεπε

νασαι καλα
καλο σου βραδυ

irlandos είπε...

Πολύ ταιριαστό τρίο !
(σιγά μη βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα, για το τρίο "τίτλος, διήγημα, τραγούδι" λέω ...)

Προσπαθώ να θυμηθώ ποιός ήταν αυτός που είπε ότι "η μεγαλύτερη εκδίκηση για αυτόν που σου πήρε τη γυναίκα, είναι να τού την αφήσεις" !!!

Το διήγημά σου μού άρεσε πολύ και θα ήθελα να δω και part 2 (αν υπάρχει τέτοια πρόθεση εκ μέρους σου, φυσικά - κάτι με Φανούλα ίσως ?? )

Υ.Γ. Αυτή η μητέρα του Μήτσου είχε ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο ζήτημα της ... ανακατανομής του πλούτου (χα χα).

Unknown είπε...

καμιά φορά οι κατάρες γίνονται ευχές κι όλα παίρνουν το δρόμο τους...

:)

φιλιά βρόχινα...

Αλλοπαρμενο είπε...

Καλημερα Aνασαιμια!! :)..Μωρε, τυχη βουνο ειχε ο Μητσος!..ο καημενος..ειχε και "κρυφες χαρες" ( που τις εβρισκε η Φανουλα ??:)) )..αλλα και της Αριαδνη.. της εφεξε!..το..J.B.F...ολα τα λεφτα!!! :))))

Sophia Kollia είπε...

Βρε Τον Μήτσο!! Υπάρχει ανταμοιβή στους υπομένοντες!! Νάξερες τι ελπίδες δίνεις στους Μήτσους!!
Πολύ ωραία γραμμένο!
Καλημέρα

Giorgos Varvakis είπε...

"Αυτός ο άλλος, αυτός ο άλλος, είναι ευεργέτης μου μεγάάάά΄λοοος" Μήτσος ;)
Καλημέρα

faraona είπε...

Ανασαιμια μου!!!!
Υπερχο αυτο που εγραψες κοριτσι μου.
Ειναι απο τα καλυτερα που εχω διαβασει εδω μεσα!
Μπραβο σου!
Σου παει δε αυτο το ελαφρα χιουμοριστικο στυλ με τα κατα διαστηματα σασπένς,αλλο πραγμα ποσο σου παει σαν γραψημο.
Και τι πετυχημενος τιτλος !!!
Αντι ο μύττος της Αριαδνης ...ο Μητσος ε?
Το καταφχαριστηθηκα.
Και παλι μπραβο σου!

φιλι γλυκο!!!

Παλμος είπε...

Καλα μετα απο αυτη την ανάρτηση έρχομαι να αλλάξω γνωμη για τον κουμπαρο...χαχαχααχα


Βρε λες να είναι τελικά ο απο μηχανής θεός καμια φορά?


Πολλα φιλια.
Υπέροχη γραφη....
Καλημέρα, χαθηκαμεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

...άρε Μήτσο ! ουδέν κακόν αμειγές καλού !...και τούμπαλιν.

ένα μένει αναπάντητο,το πόσες την
εβδομάδα:
...άρε κουμπάρε......

e-ioannis είπε...

μη σού τύχει....

. είπε...

Εμ κερατάς εμ ευτυχισμένος Δημητρούλα μου μου! Υπάρχει και αυτή η εκδοχή ε;

Ευχαριστώ!

. είπε...

Δυστυχώς οι σάπιες σχέσεις είναι ένα πάρα πολύ σύνηθες φαινόμενο στην εποχή μας φίλε μου 'Αγρυπνε!
'Οσο για την έμπνευση και φυσικά πάντα "Φταίνε τα τραγούδια που με πήραν απ' το χέρι
κάτι στοιχάκια σαλεμένων εραστών"

. είπε...

Στα παραμύθια ναι Κωστή μου, γίνονται κι απ'αυτά!

. είπε...

Πολύ απαισιόδοξο σε βρίσκω Συνεά μου!
Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι μόνο οι "κρυφές χάρες" που κρατάνε μια σχέση,αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Σ'ευχαριστώ πολύ πάντως για τη βαθμολογία σου! :)

. είπε...

Μακρυά από μας! 'Ετσι Ηλία μου;

. είπε...

Γλαρένια μου, το να συγκρίνεις το ύφος μου με αυτό του Κούκου είναι από τα πιο κολακευτικά σχόλια που θα μπορούσαν να μου γίνουν.
Ως φανατική και γω θαυμαστρια της γραφής του Κούκου δεν το αποκλείω να έχω επηρεαστεί.

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! :)

. είπε...

Και ζήσαν αυτοί καλά και μεις...γάμησέ τα Άντρα μου! Αλλά όπως ήδη γνωρίζουμε ένα παραμύθι έχει ευτυχία,μαγεία αλλά και πολύ...ψέμα ε; :)

. είπε...

Και γω λέω που το είδε το τρίο ο Ιρλανδός,αφού εδώ για κουαρτέτο μιλάμε!
Ως γυναίκα , κάνω πως δεν είδα το επόμενο σχόλιό σου για την "μεγαλύτερη εκδίκηση...κλπ".
'Οσο δε για το part 2 προκλητική τη βρίσκω τη πρότασή σου. Θα τη μελετήσω!

. είπε...

Στα σενάρια ναι Νεράιδα μου.Στη ζωή σπανιότατα,ας μη ξεγελιόμαστε!

. είπε...

Αποκλείεις Αλλοπαρμένο μου να ήταν γητευτής..."φιδιών" η Φανούλα;
Χαίρομαι πάντως που σ'άρεσε και το διασκέδασες!

Φιλί!

. είπε...

"Ο υπομένων νικά" ένα πράμα Σοφούλα μου ε;

Φιλί!

. είπε...

΄Ελα να το πούμε μαζί Βαρβάκη μου...

Μια και με γλύτωσε από σε του έχω ευγνωμοσύνη
να τον φυλάει ο Θεός και μέρες να του δίνει

Αυτός ο άλλος που σε χαίρεται που σ' έχει
αυτός ο άλλος, αυτός ο άλλος
είναι σωτήρας μου μεγάλος

Να ζήσεις βρε λεβέντη μου, κι από χαρά θα κλάψω
λαμπάδα σαν το μπόι σου στην Παναγιά θ' ανάψω..

. είπε...

Πρώτη φορά το τόλμησα Νατάσα μου!
Μετά από ροζ ή γκρι κείμενα, είπα να δοκιμάσω κάτι σε πρασινάκι.
Εις αναμονή του κόκκινου τώρα ;)

Σ'ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου,τα λόγια σου μου δίνουν δύναμη να ξανατολμήσω!

Φιλί!

. είπε...

Ποτέ δε ξέρεις Παλμένια μου,ποτέ δε ξέρεις....

Ευχαριστώ πολύ! Φιλιά κι από μένα.
Και να που ξαναβρεθήκαμε :)

. είπε...

'Αρε Ανώνυμε(τον κρέβατόν σου...)πολύ... κουτσομπόλη... σε βρίσκω....

΄Αντε βγάλε αυτή τη κουκούλα πια! Μου τη σπάει η ανωνυμία.

. είπε...

Ιωάννη καλώς όρισες!

Ο Μήτσος πάντως το καταχάρηκε που του ΄τυχε!

venceremos είπε...

μου αρεσε πολυ η γραφη σου. στρωτη κ σιγουρη..οσο για τον Μητσο... τι να πω.. μερικοι σ αυτη τη ζωη ειναι πολύ ....φαρδυ....
φιλια καρυστινα

Artanis είπε...

Χα,χα,χα,χα,χα,χα!!!Πολύ ωραίο...
Το λένε και κλφαρδεία όμως...
Καλό βράδυ Ανασαιμιά μου... Σε φιλώ...

Roadartist είπε...

Πολύ καλό!!
χαχαχαχαχα μια χαρά!!!
Και ζήσαν αυτοί καλά..και εμείς..καλύτερα... ;)

fvasileiou είπε...

Κοπελιά, ένα έχω να σου πω: Ο τίτλος με έστειλε και το κυρίως κείμενο δεν με έφερε πίσω!!! :)

Και εις άλλα...

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Έτσι ή αλλιώς μια τελειωμένη σχέση ήταν !! Αν την τελεία την έβαλε ο ένας ή ο άλλος , δεν έχει σημασία !!
Άρα ... καλύτερα να τραβάει ο καθένας τον δρόμο του!!!

Χαριτωμένο κείμενο , το διάβασα ευχάριστα και χαμογέλασα !!
Καληνύχτα χαμογελαστή !!!!

anima είπε...

Μερικές φορές άλλοι αναλαμβάνουν να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.Και τα καταφέρνουν.Εν αγνοία τους.Ας είναι καλά..

Καληνύχτα Ανασαιμιά μου
(όμορφο.κι ανάλαφρο.συνέχισε...)

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Καταπληκτικό και λεπτοκεντημένο! Μ' ένα τίτλο ευφυή και ευρηματικό. Αυτό που έγραψες αναπτύσσεται σ' ένα εξαιρετικό θεατρικό έργο. Άντε Ανασαιμιά μου! Ανασκουμπώσου...

marianaonice είπε...

Φοβερόοο!!
Είναι αυτό που λέμε ότι η ζωή ξεπερνά και την πιο τρελλή φαντασία!!
Ο Μήτσος της Αριάδνης λυτρώθηκε από τον από μηχανής θεό, τον κουμπάρο του!!
Εύγε ανασαιμιά μου!!

gregory είπε...

παλη καλα που του ειπε οτι θελη να χωρηση.και δεν του ειπε οτι πρεπη να το δεχτη σιοπηλα...
ωραια γραφη.
αληθηνη,και με καλο τελος,και για τους [4]ρους....

. είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Βενσερέμα μου! :)

. είπε...

Χαίρομαι που σ'έκανα και γέλασες Αρτανίς μου και σ'ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά κι από μένα.

. είπε...

Μωρέ αυτοί καλά ζήσαν,όσο για μάς Αρτίστα μου...άστα να πάνε!
Ευχαριστώ!
Φιλί!

. είπε...

Χαχα! Α ρε Φώτη! Κι εμένα μ'έστειλες με το τόσο πετυχημένο σου σχόλιο!
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ,να 'σαι καλά!

. είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ Αθηνούλα μου,να'σαι καλά!

. είπε...

Λες Ψυχή μου να συνεχίσω να τολμώ; 'Ενα πείραμα έκανα(με έμπνευση από το τραγούδι) και χαίρομαι πολύ που σ'άρεσε!
Ευχαριστώ πάρα πολύ,τα φιλιά μου σου στέλνω.

. είπε...

Φαίδωνά μου,το σχόλιό σου(σχόλιο ειδήμονα)θα έπρεπε να με κάνει τώρα να καβαλήσω το καλάμι. :)
To συγκεκριμένο κείμενο όμως δεν είναι τίποτα άλλο από μια απλή έμπνευση της στιγμής που μου έδωσε το τραγούδι του Βασίλη.
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!

. είπε...

Είδες ο κουμπάρος Μαριάνα μου; 'Εχει και τα καλά του καμιά φορά ε;

Σ'ευχαριστώ πολύ καλή μου!
Φιλί

. είπε...

'Ετσι είναι όλα τα παραμύθια Γρηγόρη μου έχουν καλό τέλος.
Eυχαριστώ πολύ!

Ανώνυμος είπε...

δίνοντας τη δική σου Ανάσα έκανες μοναδική μια ιστορία που έχει επαναληφθεί και επαναλαμβάνεται..
τα φιλιά μου και την αγάπη μου μικρούλα:)

kryos είπε...

Πολύ όμορφα έγραψες την ιστορία σου Ανασαιμιά μου .... εγώ κουβαλάω μαζί μου μια απαισιόδοξη φράση που την θυμάμαι όταν οι στιγμές προσπαθούν να γίνουν διαστήματα.
"κάθε ιστορία με happy end είναι απλώς μισοτελειωμένη"

Από την άλλη θέλω να σου πω ότι διακρίνω μια προκατάληψη όσον αφορά την επιλογή των ονομάτων :)..θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν τον ήρωα μας τον έλεγαν Αλέξανδρο ας πούμε....θα ταίριαζε πιο πολύ με την Αριάδνη αλλά θα χάναμε τον όμορφο τίτλο....
ναι...ο Μήτσος(Ξανθόπουλος)ταιριάζει πιο πολύ με την Φανούλα(Βούρτση) ... σε μια Φανούλα όμως που αντιλαμβάνομαι ότι είναι σε στάδιο μεταμόρφωσης πλέον. :)..δεν την βλέπω να τα βρίσκει με την μάνα που περιμένει στην γωνία.

Να έχεις ένα όμορφο Σαβατοκύριακο κούκλα μου !!!

Σταλαγματιά είπε...

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουν συμβεί αυτά.
Η πορεία μιας σχέσης και η αναμενόμενη κατάληξη της.

Το τραγούδι όμως κορυφή ε;
Και ο Βασίλης πάντα μοναδικός

eirini είπε...

Μια χαρά του ήρθαν τα πράγματα του Μήτσου! Βγήκε από την δύσκολη θέση λόγω του κουμπάρου, πάλι καλά!
Πόσες και πόσες φορές δεν έχει συμβεί αυτό και στην πραγματικότητα! Άπειρες!!! Και θα συνεχίσει να συμβαίνει...
Ανασαιμιά, μου αρέσει πολύ ο τρόπος γραφής σου! Μπράβο!
Εύχομαι να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο! Φιλάκια!

Μαριλένα είπε...

o υπομένων (και όχι ο επιμένων) νικά :))

την καλησπερα μου :))

Skouliki είπε...

κριμα ρε γαμωτι να μην με λενε μητσοοοοοοο


καλο σκ ..

kelly alamanou είπε...

Καλά SO WELL MATCHED κείμενο και τραγούδι!!!
Γράφεις απλά και γλαφυρά συγχρόνως.
Το τραγούδι το είχα ακούσει μία φορά να το λέει ο Παπακωσταντίνου στη τηλεόραση στο "ράδιο Αρβύλα"
και γελούσα μόνη μου.

σε φιλώ και καλή σου Κυριακή

. είπε...

Ευχαριστώ πολύ Σταγόνα μου!
Να ΄σαι καλά!

. είπε...

Κρύε μου, κι εγώ πιστεύω στο "χαρακτήρα" που δίνουν τα ονόματα.
Αλλά λίγο περίεργα μου ξεκίνησε η ιστορία. Είχα από καιρό τον τίτλο στο μυαλό μου χωρίς να έχω σκεφτεί τη πλοκή και το θέμα. Μου κατσε μετά η έμπνευση από το τραγούδι του Παπακωνσταντίνου και έτσι έγινε η ιστορία. Το Αριάδνη σίγουρα πάντως δε ταιριάζει σε τέτοιο χαρακτήρα. Μήπως έπρεπε να της δώσω το υποκοριστικό Νίτσα;
'Οπως και να 'χει μια απλή ιστοριούλα είναι, που εμπνεύστηκα για να υποστηρίξω το τραγούδι!

Καλό σου βράδυ!

. είπε...

Το τραγούδι ήταν η αιτία της ανάρτησης Αναστασία μου!
Καλό σου βράδυ και σ'ευχαριστώ!

. είπε...

Ειρήνη μου σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!
Να έχεις και συ ένα όμορφο Σ/Κ

Καλό σου βράδυ!

. είπε...

Σίγουρα Μαριλένα μου,σίγουρα...

Καλώς όρισες!

. είπε...

Λες η κωλοφαρδία να έχει σχέση με το όνομα Σκουλικάκι μου; :)

. είπε...

Tο ίδιο συνέβη και σ'εμένα Ροδούλα μου όταν πρωτοάκουσα το τραγούδι και με ενέπνευσε για το κείμενο.

Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια

Καλό σου βράδυ και καλό Σ/Κ

Ανώνυμος είπε...

Καλά πέθανα στο γέλιο, ειδικά έτσι όπως κόλησες και το βιντεάκι του Παπακωνσταντίνου!!! Η γραφή σου καταπληκτική, πολύ εύστοχα δεμένη με πίκρα και χιούμορ.
Τελικά είχε δίκιο ο Κοέλο περί συνομωσίας του Σύμπαντος, όταν επιθυμείς κάτι πολύ κ.τλ κ.τ.λ
Συμφωνώ περί part 2, περιμένω με αγωνία να δω τι θα γίνει με τον κουμπάρο στην συνέχεια...
Εγώ πάντως γουστάρω ο Μήτσος μετά απο αυτή την περιπέτεια της ζωής του, να πάει να γίνει μοναχός στο Άγιο Όρος, η Αριάδνη να φαλιρίσει παντελώς, θύμα και αυτή της μεγάλης οικονομικής κρίσης και να αναγκαστεί να δουλέψει, κάνοντας επιδείξεις με τάπερ στα σπίτια των παλιών της φιλενάδων και ο κουμπάρος... αφού χάσει και την Αριάδνη και το μπαγιόκο, να γίνει παρκαδόρος σε gay bar!!!

Φιλάκια πολλά πολλά

Υ.Γ Τώρα που το θυμήθηκα να πάρω τον κουμπάρο μου κανα τηλέφωνο

Leviathan είπε...

kala fovero!!litrosi!!!!!!!!filia!!!!!

Roadartist είπε...

Γκουχ..γκουχ.. Οταν στο έγραφα αυτό σκεφτόμουν αλήθεια..
Αννούλα φιλάκια..
καλή κυριακή ;)

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ εξυπνος ο τιτλος κατ αρχην

πολυ ωραια γραφη,θα μπορουσε να ειναι και αληθεια μια τετοια ιστορια που την εγραψες πολυ ομορφα!!
το ευχαριστηθηκα
να σαι καλα!!

Μαργαρίτα είπε...

:Ρ :Ρ :Ρ
τι να πω;;;

Πολύ έξυπνο και ζωντανό διήγημα
εικόνες που ξετυλίγονται φυσικά
αβίαστα και με πολύ δόση χιούμορ!

Πόση αλήθεια όμως υποβόσκει
πίσω από το χιουμοριστικό σενάριο!

Πολλά φιλιά καλή μου
και καλό ξεκίνημα εβδομάδας***

. είπε...

Mamadalton,
Τα 'πες όλα! Εγώ να δεις τι γέλιο έριξα με την συνέχεια που έδωσες.
Θα το σκεφτώ σοβαρά για δεύτερο μέρος τελικά!

. είπε...

Χαίρομαι που σ'άρεσε Leviathan!
Φιλιά κι από μένα!

Aristodimos είπε...

Αυτο ειναι που λένε
" Κάθε εμπόδιο για καλό "

Καλως σε βρήκα

Αρης

. είπε...

Αρτίστα μου, βήχεις ή ξεροβήχεις;

Φιλάκια κοπέλα μου!

. είπε...

Σ'ευχαριστώ Παπαρούνα μου!
Σε καλωσορίζω στο μπλογκάκι μου!

. είπε...

Σου άρεσε Μαργαριτούλα μου; Χαίρομαι γι αυτό! Για τα καλά σου λόγια, σ'ευχαριστώ πολύ!

Φιλί

. είπε...

Καλωσόρισες Αρη,να 'σαι καλά!

ΑΝΤΩΝΗΣ Σ. είπε...

πολύ ενδιαφέρουσα η περίπτωση Μήτσος και η κοελική επιτυχία του

με τους δαίμονές του τι γίνεται, ο νοών νοήτω;

καλό βράδυ και καλή συνέχεια :)

. είπε...

Μα εννοείται ότι η Φανούλα θα του κάνει τον...εξορκιστή!

Καλό βράδυ και σε σένα Τρελέ!

Μαριλένα είπε...

καλώς σας βρήκα!
εσύ με τον Μήτσο
κι εμεις με τον μύτο, χαχχ

καλη βδομαδα
(κι ευχαριστώ για τη συμβουλη :))

. είπε...

Καλή εβδομάδα και σε σένα Μαριλένα μου και περαστικά σου!

Maria Tzirita είπε...

Ήρθα κι εγώ να σε γνωρίσω από "κοντά" κι έπεσα πάνω σε μια καλογραμμένη ιστορία που - φεύ - έχει συμβεί σε πάρα πολύ κόσμο... Δε θα σχολιάσω επί του περιεχομένου, θα παρατηρήσω μόνο ότι η γραφή σου είναι πολύ καλή και κρατά τον αναγνώστη με κομμένη την ανάσα! Μπράβο σου! Κι ο τίτλος φυσικά ευφάνταστος. Χάρηκα πολύ που γνωριστήκαμε λοιπόν κι ελπίζω να τα λέμε συχνά από δω και μπρος. Την καλημέρα μου και καλή σου βδομάδα!

eva είπε...

Και η πλοκή και η γραφή καταπληκτικά. Σου πηγαίνει πάρα πολύ αυτό το στυλ. Πάρα πολύ καλό. Βέβαια, μετά το "ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα" βάζουμε τα αποσιωπητικά της άγνωστης συνέχειας.
Ερχόμουν για την πρόσκληση, αλλά με πρόλαβες. Είμαι σίγουρη ότι και στο "σκοτεινό" σου θα είσαι εξίσου καλή :))

Πολλά φιλιά και καλή βδομάδα :)

Skouliki είπε...

οχι βεβαια αλλα υποθετω ..

μητσος και ατυχος παει πολυ δεν νομιζεις χιχιιχ

Δημιουργία είπε...

Στον ουρανό εψαχνε λύση ο Μητσος, στην κερατοκάμαρα τη βρήκε! Ειδες οι καθυστερησεις...

Αλλοπαρμενο είπε...

Ξερεις κατι ?...μετα που ειχα γραψει το σχολιο,το σκεφτομουν...αλλα λεω ασε, δεν το γραφω!...θα το γραψω ομως ! :)))...Ο Μητσος και η Αριαδνη πρεπει να πανε...αλλη μια φορα στην εκκλησια μαζι!...να ν αναψει ο Μητσος μια λαμπαδα ισαμε.....το μποι του! γαι τον κουμπαρο και η Αριαδνη μια λαμπαδα...2 μετρα!!!!...για την καημενη τη Φανουλα!! :)))))...Καλο βραδυ Ανασαιμια μου!!!...τι χαζη που ειμαι...MAGIX Movie Edit Pro 12....

kikop80 είπε...

Να, το διάβασα!
Πολύ καλό διήγηματάκι!
Μικρό αλλά πολύ διασκεδαστικό!
Θα τα λέμε λοιπόν!
Καλησπέρα!

. είπε...

Μαρία Τζιρίτα,ως ειδική, η γνώμη σου μετράει ιδιαίτερα για μένα και πραγματικά σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τα τόσο κολακευτικά σου σχόλια.
Και γω χάρηκα που "σε γνώρισα" και σίγουρα θα τα λέμε :)

Καλό σου βράδυ!

. είπε...

Τέσσερις σχεδόν μήνες Ευαγγελία μου από την Breathless μέχρι πριν λίγους μήνες στην Ανασαιμιά το "σκοτεινό" μου έβγαζα. Το χαντάκωσα μετά και είπα δε θα το ξαναβγάλω στην επιφάνεια.
Αλλά τώρα επειδή είναι ειδική περίπτωση...θα κάνω μια βουτιά να το φέρω για λίγο στην επιφάνεια.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Καλό σου βράδυ!

. είπε...

Το άκρον άωτον της γκαντεμιάς θα έλεγα Σκουλικάκι μου!

Καλό σου βράδυ!

. είπε...

Μερικά πράγματα συμβαίνουν γιατί υπάρχει λόγος να συμβούν Δημιουργια μου!

Καλωσόρισες και καλό σου βράδυ!

. είπε...

Το ήθελες μεγαλύτερο Kikop? Αυτό είναι το μόνο εύκολο όταν γράφω κάτι.Το πρόβλημα είναι στο πετσόκομα να μην γίνεται κουραστικό.
Χαίρομαι που σ'άρεσε.

Καλό σου βράδυ!

. είπε...

Mήπως να κάναν κι ένα ευχέλαιο Αλλοπαρμένο μου να ευχαριστήσουν τον γιαραμπή για το καλό που τους έκανε;

(Και μη με ξαναρωτήσεις τι είναι ο γιαραμπής ε;)

anima είπε...

Να συνεχίσεις.Να τολμάς.Να πειραματίζεσαι
Κι όπου σε βγάλει
Ήδη σε βγάζει,σου λέω
Το΄χεις,το ΄χεις...

Φιλιά πολλά πολλά
(μου έλειψες.Στ΄αλήθεια)

irlandos είπε...

Συγγνώμη, τί ακριβώς θα πει η λέξη "γιαραμπής" και ποια η ετυμολογία της ?

Την καλημέρα μου,
Φιλικά,
Ιρλανδός

Ra Ma είπε...

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο!!!
Τέλειος τίτλος και ατάκες! Οι αμαρτίες που ξεπερνούν το Σινικό τοίχος, η δεύτερη σκέψη που ήρθε μόνο για να ξεχάσει τη πρώτη και να περάσει αμέσως στη τρίτη, αυτό το J.B.F (τρελαίνομαι για ακρώνυμα!), τα απόλαυσα όλα!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Χαρά είπε...

ουάου ανατροπή!!!!

έ ρε την αριαδνούλα που το κοβε και στο καλύτερο... :)

giant13 είπε...

Μπράβο συμπολίτισσα.

Πικάντική όμορφη ιστορία.

faraona είπε...

Θελω ευχη για τα γενεθλια αλλιως θα σε φαω!

φιλακι...πριν σε φαω.

Eleni Dafnidi είπε...

Υπέροχο το κείμενο σου!!!
Απολαυστικό! Από το λογοπαίγνιο στον τίτλο μέχρι και την τελευταία σου φράση!

M-meggie είπε...

Πολύ όμορφο,
να'βγαινε και πάντα αλήθεια.

Καληνύχτα

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα ή καλημέρα. Γέλασα με τον Μήτσο σου. Μήπως όλοι μας δεν έχουμε ζήσει στιγμές εγκλωβισμένοι σε έναν Μήτσο ή μια Αριαδνη;

Ανώνυμος είπε...

έχει η ζωή στιγμές...!
ούφ
απολαυστική μου ανασαιμιά

ο.κ; καλό βράδυ

Takiz είπε...

Ένα τέτοιο διήγημα συνήθως απορρέει από κομμάτια στιγμών ζωής. Μπράβο!
Και δε χωρά περισσότερο σχολιασμό.

Γύρισα και υπάρχει κάτι για εσένα. Πέρνα για καφέ.

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Βρε τον Μήτσο μας!
Μου άρεσε η έκπληξη,
η λύση της πλοκής με απο μηχανής θεός για τον ήρωα!
Νομίζω ότι ο Μήτσος βρήκε τον εαυτό του στη Φανούλα, τρέχει να ζήσει τα όσα άφησε να προσπεράσουν...

Ανασαιμιά μου,
γράφεις πολύ πολύ ωραία!
Θέλω κι άλλοοοο!

Να είσαι καλά Σαλονικιά μου!
Σε φιλώ!

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Xmmm Πολύ καλή ιστορία... Γιατί να κρύβονται οι άνθρωποι πίσω από το δάχτυλό τους; ...
Μια καλή εβδομάδα να έχεις, καλή μου ανασαιμιά!

Ηλιαχτίς είπε...

Τι ωραίο!
Τυχερός τελικά μέσα στην ατυχία του κατέληξε ο Μήτσος! Και μοιρασιά της περιουσίας μα και υπεράνω στο διαζύγιο καθότι απατημένος!!
Πολύ ωραίο διήγημα ανασαιμιά μου!
Καλώς σε βρίσκω κι εγώ απο τα μέρη σου!
Να έχεις ένα υπέροχο σαββατοκύριακο!
Φιλιά!

. είπε...

'Aνιμά μου το μόνο που κάνω από όσα ανέφερες είναι να πειραματίζομαι.
Και μένα μου 'λειψες, αλλά το θέμα είναι μου έλειψα και γω. Δύσκολα αυτό το καιρό ...πολύ δύσκολα.

Φιλί και καλό σου βράδυ!

. είπε...

Ιρλανδέ μου σου μεταφέρω ερμηνεία και ετυμολογία αυτούσια από το λεξικό.

γιαραμπής ο [jarabís] Ο8 : (παρωχ.) ο Aλλάχ, ο Θεός: Δόξα να ΄χει ο ~!

[τουρκ. ya Rabbi

'Οσο για μένα, ήταν μια έκφραση που άκουγα συχνά τόσο από τον παππού όσο και από το πατέρα μου.
Καλό σου βράδυ!

. είπε...

Μέχρι να βρω χρόνο να απαντήσω Μαρκόνι μου πέρασε η εβδομάδα και σου εύχομαι καλό Σ/Κ.
Ευχαριστώ να είσαι καλά!

. είπε...

Χαρά καλώς όρισες!
Ωραίες οι ανατροπές και αυτές είναι που κάνουν τη ζωή μας ενδιαφέρουσα.

Καλό σου βράδυ!

. είπε...

Γίγαντα συμπολίτη,σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! :)

Καλό σου βράδυ!

. είπε...

Πρόλαβα Φαραόνα μου και γλύτωσα το φάγωμα! :)

Να είσαι καλά πάντα!

Φιλί και σε σένα.

. είπε...

Ελένη Δαφνίδη καλωσόρισες στη παρεούλα μας!
Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Καλό σου βράδυ!

. είπε...

Τι βγαίνει πάντα αλήθεια Νότα μου; ε;

:)

Καλό σου βράδυ!

. είπε...

Mετά από τόσο δάκρυ που ρίξαμε οι δυο μας Φριντούλα μου καιρός ήταν να γελάσουμε και λίγο.'Ετσι δεν είναι;
Τα φιλιά μου και καλό σου βράδυ!

. είπε...

H ζωή μόνο στιγμές έχει Ελένη μου!
Ας είμαστε με τα χέρια ανοιχτά και ας τις περιμένουμε...ποτέ δε ξέρεις!

Φιλί και καλό βράδυ!

. είπε...

Tάκη μου κατ'αρχάς να ευχηθώ για το γάμο σου κάθε ευτυχία και πάντα στεριωμένοι και αγαπημένοι.

Πέρασα πολύ βιαστικά(τελευταία ο χρόνος μου στο διαδίκτυο είναι ελάχιστος)και σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! Σύντομα θα ξαναπεράσω για το καφεδάκι και θα τα πούμε από κεί.

Τα φιλιά μου και καλό βράδυ!

. είπε...

'Ετσι ακριβώς είναι Ομπρέλίτσα μου όπως τα λες. Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται κάποιον για να μπορέσει να βρει ή να ξαναβρεί τον πραγματικό του εαυτό(ίσως και τον άλλο του εαυτό αυτόν που πάντα ψάχνει).
Το "κι άλλο" μάλλον θ'αργήσει λίγο από ότι βλέπω.Είμαι πάρα πολύ στριμωγμένη. Να δω πως θα πάει και αυτή η εβδομάδα και θα ενημερώσω ανάλογα.'Ισως για λίγο να ανασταλεί η λειτουργία του μπλογκ λόγω έλειψης χρόνου.
Σ'ευχαριστώ πολύ!
Καλό σου βράδυ!

. είπε...

Αυτό το ερώτημα που θέτεις Νικόλα μου είναι το μεγάλο ερώτημα της ζωής μου.Ακόμη απάντηση δε βρήκα. 'Ισως άμα μεγαλώσουμε λίγο ακόμα να τη βρούμε.

Να είσαι καλά καλό σου βράδυ!

. είπε...

Kαλωσόρισες Ηλιαχτίδα.
Σ'ευχαριστώ πολύ σύντομα θα περάσω και γω από τα μέρη τα δικά σου.

Καλό σου βράδυ και καλό Σ/Κ

Αλλοπαρμενο είπε...

Δε ξαναρωτω!!!!..εμαθα!!!..ααααχ!..Ο θεος να χει καλα ..τους κουμπαρους και τις Φανουλες!! :)))))))...Για μια καλημερα περασα!:)..Eνταξει οι αμυγδαλες? :)

. είπε...

'Ολα μια χαρά με τις αμυγδαλές Αλλοπαρμένο μου!

Τώρα περιμένω τις αμυγδαλιές...ν'ανθίσουν και φέτος!

Καλημέρα!

Κούκος είπε...

Aν βοήθησα, έστω και στο ελάχιστο, για αυτό που μόλις διάβασα, χαίρομαι πολύ. Εσύ γράφε!
:)

. είπε...

Βοήθησες τα μέγιστα Κούκε.
Τα καλύτερα όμως δε γράφτηκαν ακόμα :)