Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Αλαλούμ και τρεις λαλούν


Τελικά η οικονομική κρίση έχει και τα καλά της. Μετά από αρκετά χρόνια κάναμε γιορτές σύσσωμη η οικογένεια στο εξοχικό. Εγώ, ο σύζυγος, οι δύο κόρες μας- κορίτσια της παντρειάς -και η γιαγιά. Μέρα νύχτα όλοι μαζί στριμωγμένοι σε εβδομήντα τετραγωνικά. Αυτό είχα να το ζήσω χρόνια.
Τι χαρά που είχα η Μάνα! Μου βγήκε η ψυχή από παραμονές Χριστουγέννων μέχρι των Φώτων. Άσε που μου «έλειψε» και ο άντρας μου και η μοναδική μας πλέον «διασκέδαση». Ένα βράδυ μου λέει παθιάρικα στ’ αυτί «πάμε μια βόλτα με το αυτοκίνητο να θυμηθούμε τα νιάτα μας;»
Του απαντάω με μπάσα όλο πάθος φωνή στο δικό του αυτί. «Και μετά αγάπη μου ποιόν θα φωνάξουμε να μας ξεδιπλώσει;» Δυστυχώς η εποχή της Κομανέτσι έχει περάσει ανεπιστρεπτί!
Επί της ευκαιρίας ανοίγω παρένθεση γιατί θυμήθηκα ένα ανέκδοτο.

Ρωτάει η κόρη τη γριά μάνα της.
-Ρε μάνα πως το κάνατε με τον μπαμπά σε ένα δωμάτιο στρωματσάδα με πέντε παιδιά τις γιαγιάδες και τους παππούδες;
-Κάθε φορά κόρη μου που ήθελε ο πατέρας σου μου σφύριζε. Πήγαινα κοντά του και το κάναμε μουλωχτά και στο μουγκωτό κάτω από τις κουβέρτες.
-Και όταν ήθελες εσύ;
-Τον ρωτούσα….μήπως σφύριξες άντρα μου;
Κλείνει η παρένθεση.

Αυτή λοιπόν η σύναξη ήταν ένας από τους λόγους που με χάσατε (και που σας έχασα) όλες αυτές τις μέρες.(Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, αλλά δε θέλω να τους συζητήσω τώρα αφού αποφάσισα να κάνω μια προσπάθεια να ξαναβρώ τη χαμένη μου διάθεση). Εκτός από ένα σωρό δουλειές και μαγειρέματα, όταν έβρισκα λίγο χρόνο το λάπτοπ ήταν κατειλημμένο.. Σκοτωμός για το ποιος θα κάτσει. Λίγο ακόμα θα κολλούσε ιντερνετοπληξία κι η γιαγιά.
Στις 21 του Δεκέμβρη έκλεισα το πρώτο μου χρόνο στη μπλογκογειτονιά μας και ήμουν ιδιαίτερα συγκινημένη μ’ αυτό το γεγονός, αλλά το πισί ήταν πιασμένο, έτσι δεν μπόρεσα να μοιραστώ μαζί σας αυτή μου τη συγκίνηση. Δε πειράζει, του χρόνου αν είμαστε γεροί, αν δεν μας έχουν κόψει εν τω μεταξύ τη σύνδεση, το ρεύμα, το τηλέφωνο.
Με τον άντρα μου έχουμε κόψει τις εξόδους και δη των εορτών, εδώ και αρκετά χρόνια. Καλύτερα να μένουμε μέσα εμείς για να διασκεδάζουν τα παιδιά, ήταν το σκεπτικό. Φέτος όμως η κρίση χτύπησε και τα παιδιά!
Έτσι, αφού δε καταφέραμε να θυμηθούμε τα νιάτα μας στο αυτοκίνητο, θυμηθήκαμε τις ωραίες εποχές όταν τα παιδιά ήταν μικρά. Μετά από πολλά χρόνια παίξαμε όλοι μαζί μονόπολη, ταμπού, μπιρίμπα, και το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς μετά την κοπή της πίτας, παίξαμε «21» με τα χρήματα της μονόπολης.

Το πρωί λοιπόν της παραμονής, είχα πάει στο σούπερ μάρκετ να πάρω τα απαραίτητα. Όλως περιέργως και σε αντίθεση με άλλες χρονιές δεν υπήρχαν οι καθιερωμένες ουρές και στριμώγματα στα ταμεία. Καθώς περνούσα μπροστά από τον καταψύκτη με σταματάει μια γιαγιούλα.
-Δε με λες κοριτσάκι μου; Επειδή δε βλέπω καλά, πόσο γράφει ότι κάνει αυτό το σακουλάκι μπάμιες;
(Μήπως βλέπω εγώ; Τη πρεσβυωπία μου μέσα!) Κατεβάζω τα μυωπικά -είναι μια λύση αυτό για μας τους μύωπες-σκύβω και κολλάω τη μούρη μου στο καρτελάκι που έγραφε τη τιμή.
-1,98 γιαγιά!
-Πω πω! Πολύ ακριβές! Αχ, πότε θα γίνει πρόεδρος ο Μπάμας να μας ανεβάσει τη σύνταξη!
-Ποιός Μπάμιας; Ρωτάω αφηρημένη και επηρεασμένη από το ζαρζαβατικό.
-Ο Μπάμας καλέ, ο Αμερικάνος, ο πρόεδρος! Είπε με στόμφο η γιαγιούλα.
Άνοιξα το στόμα μου κάτι να πω αλλά το ξανάκλεισα. Προτίμησα να της αφήσω την ελπίδα ως δώρο με ένα πακέτο μπάμιες.
Την ίδια ερώτηση μου είχε κάνει και η μάνα μου το βράδυ που ο Ομπάμα κέρδισε τις εκλογές. Με πήρε τηλέφωνο στις τρεις μαύρα μεσάνυχτα, μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα και με ξύπνησε πάνω στο καλύτερο, για να μου το ανακοινώσει όλο χαρά, θαρρείς και γω είχα μια σκασίλα! Μετά την ενημέρωση άρχισαν βροχή οι ερωτήσεις.
-Θ’ ανέβει η σύνταξή μου τώρα;(Πεντακόσια παίρνει η έρμη). Θα πέσουν οι τιμές στα τρόφιμα; Θα πέσει το πετρέλαιο; Θα κατέβει η Δεή; Θα...
Την έκοψα πριν με ρωτήσει μήπως ο Ομπάμα καταφέρει να αναστήσει και τον πατέρα.
-Δε ξέρω ρε μαμά, αν του περισσέψουν από τις άλλες υποχρεώσεις μπορεί… Έχει τόσα έξοδα ο άνθρωπος. Δείξε λίγο κατανόηση.
-Φαίνεται καλός άνθρωπος …είναι και μαύρος!
Σε λίγο και μείς θα μαυρίσουμε από τη πείνα και την ανεργία, πήγα να της πω, αλλά τους μεγάλους ανθρώπους είναι αμαρτία να τους σκοτώνεις την ελπίδα και τ’ όνειρο.

Σκέφτομαι τελικά πως όλη η οικουμένη κάτι περιμένει από τον νέο μας πλανητάρχη. Αυτός θα λύσει το Κυπριακό, το πρόβλημα στη Παλαιστίνη ,(τόσο καιρό έκανε τη πάπια επ’ αυτού, αλλά πριν λίγες μέρες έκανε μια πολύ σημαντική δήλωση. Ότι μόλις αναλάβει πρόεδρος θα ασχοληθεί!).Επίσης, θα λύσει το πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τη κρίση που περνάει ο γάμος της ξαδέλφης μου της Σταθούλας , ίσως και τη κρίση ταυτότητας που περνάει γιος μιας φίλης μου. Σπουδάζει χρηματοοικονομικά το παιδί αλλά τελευταία το ‘χει ρίξει στη χειροτεχνία. Κέντημα, τσιγκελάκι , πλέξιμο(κάτι μπλούζες ζακάρ άλλο να σου λέω κι άλλο να τις βλέπεις!). Βρήκα και γω στο πατάρι μου κάτι μισοτελειωμένα σεμεδάκια που τα είχα από τότε που ήμουν δεκαπέντε χρονών και μ’ έβαζε η μάνα μου με το ζόρι να κεντάω. Ευκαιρία λέω…μέχρι να βρει τη σεξουαλική του ταυτότητα ας εκμεταλλευτούμε το χόμπι του. Εκτός αν λόγω της φύσης των σπουδών του, ξέρει κάτι περισσότερο από μας και δεν είναι χόμπι αλλά εναλλακτικό επάγγελμα. Μάθε τέχνη κι άστηνε που έλεγαν και οι παλιοί. «Οικονομολόγος-χειροποίητα κεντήματα και πλεκτά» Γιατί όχι; Οι τσιγγάνοι δηλαδή γιατί γράφουν στο ντάτσουν, «εκταιλούντε μεταφορέ- πατάτες- χαλιά –οίδη πρικός-βιβλία»; Είναι οι μόνοι που δεν τους έχει αγγίξει το οικονομικό πρόβλημα. Έχεις ακούσει τσιγγάνο να παραπονιέται για οικονομική κρίση; Όποτε περάσεις έξω από καταυλισμό θα τους δεις μες στο τρελό κέφι να ψήνουν αρνιά στη σούβλα και ολόγυρα να χορεύουν τσιγγανοπούλες με γαρούφαλλο στ’ αυτί. Άσε δε τους γάμους! Μια βδομάδα γλέντι και η λίρα ρέει άφθονη. Όχι σα τους δικούς μας, ένα κουφέτο και έξω από το δημαρχείο, ενίοτε δε από την εκκλησία . Πού χρήματα για έξοδα και πολυέλαιους;
Πήγα προχθές στο χασάπη να πάρω μισό κιλό κιμά να ρίξω κανένα γιουβαρλάκι στη κατσαρόλα. Λίγα μέτρα πριν φτάσω στη πόρτα του χασάπη βλέπω τον τσιγγάνο να κατεβαίνει από το τεράστιο φορτηγό του, γεμάτο μέχρι πάνω με χαλιά, ενώ η τσιγγάνα καθισμένη στη κορφή των χαλιών είχε πιάσει τη κουβέντα στο κινητό. Πανικοβλήθηκα έχοντας επίγνωση τι σημαίνει τσιγγάνος σε χασάπικο, επιτάχυνα το βήμα μου, μα δυστυχώς εκείνος με δυο δρασκελιές έφτασε πρώτος και άνοιξε τη πόρτα..
Ωιμέ!
-Βάλε κουμπάρε 6 κιλά μοσχάρι, 7 κιλά μπριζόλες, καμιά δεκαριά κιλά παϊδάκια κατσικίσια, 2 κατσίκια ολόκληρα κοίτα μη λείπουν τ’ αμελέτητα, ρίξε μερικές συκωταριές, και 7-8 κοτόπουλα!
Αφού ετοίμασε τη παραγγελία ο χασάπης τον ρωτάει.
-Θέλετε τίποτα άλλο;
-Τι άλλο έχεις κουμπάρε ; ρωτάει ο αθίγγανος
-Τίποτα…απαντάει ο χασάπης.
Περίμενα η δικιά σου μια ώρα για μισό κιλό κιμά. Τα νεύρα μου τσατάλια! Άσε δε που όταν γύρισα σπίτι είχα να αντιμετωπίσω και τις φωνές του άντρα μου!
-Για κιμά πήγες και κιμάς έγινες!
Ε δεν άντεξα άλλο η γυναίκα κι όπως ήμουν φορτωμένη ξέσπασα πάνω του!
-Αμ δε φταίει κανένας άλλος…εγώ φταίω που στραβώθηκα και αντί να παντρευτώ τσιγγάνο πήρα εσένα! Έναν μικρομεσαίο επιχειρηματία!»


Σκέφτομαι ν' αλλάξω συμπεριφορά
Στίχοι: Αποστόλης Δημητρακόπουλος Μουσική: Αποστόλης Δημητρακόπουλος Πρώτη εκτέλεση: Δημήτρης Ζερβουδάκη





Σκέφτομαι ν' αλλάξω συμπεριφορά
κι όπως μου μιλάνε κι εγώ να τους μιλάω
λέω να φορέσω τα ρούχα τ' ακριβά
κι όπου περπατάνε κι εγώ να περπατάω.

Έτσι ίσως κερδίσω μια καλή δουλειά
κάποιος απ' αυτούς θα με βολέψει
μα μην κλαίς για μένα αγάπη μου γλυκειά
δεν θα είμαι ο μόνος πολλοί έχουν πουστέψει.

Σκέφτομαι να ρίξω τον φίλο τον παλιό
σ' όσους με ρωτάνε θα λέω εκείνος φταίει
μέσα μου θα στήσω χυδαίο σκηνικό
πνιγμένο να πεθάνει το φως που ακόμα καίει.

Έτσι ίσως κερδίσω μπόλικα λεφτά
κάποιοι θα με βάλουν στο παιχνίδι
μα μην κλαίς για μένα αγάπη μου γλυκειά
δεν θα είμαι ο μόνος που βρωμάει σαν σκουπίδι.

Έτσι ίσως κερδίσω μια θέση ιδανική
κάποιον θα πετάξω απ' το μπαλκόνι
μα μην κλαίς για μένα αγάπη μου μικρή
δεν θα είμαι ο μόνος που κρατάει το τιμόνι.


66 σχόλια:

. είπε...

Μετά από μια διάθεση απομόνωσης και προβληματισμού "να μείνω ή να φύγω" αποφάσισα να είμαι πάλι εδώ.
Το "αποφάσισα" είναι σχετικό.Το σίγουρο όμως είναι ότι δε μπορώ χωρίς εσάς!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

KAΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙΣ.ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ;

athinovio είπε...

εδώ είναι καλύτερα!
Όσο για τα άλλα:
1) εμείς παίζαμε 21 με φασόλια.
2) καλά κι αυτές, νέες κοπέλε
:)
ς δεν πήγαιναν καμμία βόλτα, έναν περίπατο, δεν τις έστελνες για ψώνια, κάτι βρε αδερφέ.....
:)
3)οι μαύροι φημίζονται για τις επιδόσεις τους σε άλλα πράγματα αλλά ελπίζω να μην έχει τέτοιο σκοπό ο πλανητάρχης.....
4) ξέρεις πόσα ξοδεύουμε για σαπούνια κάθε μήνα? κάτι ξέρουν οι γύφτοι που δεν πλένονται......

marianaonice είπε...

Μας έλειψες!!
Καλώς την πάλι!!
Ανανεωμένη σε βρίσκω!
Τι κι αν έλειψες τόσο καιρό;;
Όλα τα πρόλαβες με μια ανασαιμιά και τα ανέλυσες εύστοχα!
Όσο για το τσιγγάνο;;
Ξέρεις πόσες φορές ζήλεψα την ανέμελη ζωή τους;;
Καλή χρονιά @φίλη μου!
Να χαίρεσαι την οικογένειά σου!
Και να γιορτάσετε πάλι όλοι μαζί έτσι και του χρόνου, εύχομαι δε να έχετε αυξηθεί κιόλας, μιας και οι κόρες είναι της παντρειάς!!
Χρόνια πολλά και για τα γενέθλια του @σπιτικού σου αυτού εδώ!
Νάσαι πάντα καλά να μας γεμίζεις ανάσες!!
Τις έχουμε ανάγκη έτσι που πνιγήκαμε στην κάπνα της παρακμής μας!!
Φιλιά!!

eirini είπε...

χαχαχαχαχα!!!!!!!!!! Τρελλάθηκα στο γέλιο!
Εμ... δεν ξεστραβωνόσουνα λίγο! Τώρα θα ήσουνα κυρά στο τσαντίρι με τα χαλιά σου, τα τσιφτετέλια σου και τις σούβλες! Αλλά εσύ μου ήθελες έρωτες... δες τα τώρα!
Το καλό είναι ότι η οικονομική κρίση μας φέρνει πιο κοντά! Όλοι μαζεμένοι πότε στον έναν πότε στον άλλον κάνουμε οικονομία! Τουλάχιστον πέρασες όμορφα τις γιορτές!
Φιλάκια πολλά!

tovenito είπε...

μα τώρα που θα ορκιστεί ο ομπάμας; δεν έχεις να πας πουθενά! τώρα που συστηθήκαμε; σου επιτρέπω μόνο βόλτα με το αυτοκίνητο να πας! ;-)

faraona είπε...

E ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙς.
ΜΟΝΟ ΕΜΕΙς ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΥΡΊΑ ΜΟΥ χωρις εσένα?
Πολυ γελασα με τον γύφτο και τον κιμα!

φιλια!

rain είπε...

Χρόνια πολλά για το μπλογκάκι σου έστω και καθυστερημένα!!!!!!!!!!

κράτα την καλή διάθεση..

Είσαι απίστευτη φιλενάδα....

Πάντως εγώ την ορκωμοσία θα την δω!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και ναι..οι μπάμιες είναι πανάκριβες!!!!!!!!!!!!!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Σου το έχω ξαναπεί αν στρωνόσουν να γράψεις θέατρο...Όσα μας διηγήθηκες τόσο σπαρταριστά πέρασαν για θεατρικό έργο μέσα μου, αφού η ζωή είναι θέατρο και το θέατρο ζωή. Αν όμως συνεχίσεις να τρέχεις σ' αυτούς τους ρυθμούς που περιγράφεις, ξέχασέ το...
Συγχαρητήρια για τα γενέθλια του ιστοχώρου σου και καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Μα δε μας είπες Ανασαιμιά.. όμορφος ήταν ο τσιγγάνος??
λοιπόν άργησες να φανείς αλλά μας τα είπες σαν χείμαρρος!!:):)
ακόμα γελάω..
είσαι φοβερή!!

Δημιουργία είπε...

Καλώς ξανάρθες! Εμείς να δεις φετος τις γιορτες! Παραμονη πρωτοχρονιας παίζαμε 31, που ειχαμε κατι χρονια να παιξουμε, με ό,τι λεπτα και διλεπτα ειχαμε μαζεψει ολη τη χρονιά. Τελικα φετος ηταν αυστηρα οικογενειακες οι γιορτες!

Aristodimos είπε...

Καλώς την μας ... Μήπως χαθήκαμε λίγο ;;;

Χιλιόχρονο και το ... σπιτικό σου εδωωω

Ετσι τετοια να μας γράφεις για να μας φτιάχνεις και την διάθεση... οχι μόνο γιουβαρλάκια ! ! ! !

Ανεβασμένη σε βρίσκω...
Μήπως .... "σφύριξε" κάποιος ;;;;

Καλό βράδυ

Αρης

Eleni Dafnidi είπε...

Τέλειο το κείμενο σου!!! Το απόλαυσα όσο δεν φαντάζεσαι. Το να λες τα στραβά και τα ανάποδα με τόσο χιούμορ είναι αξιοθαύμαστο. Ασφαλώς και θα μείνεις εδώ. Εμείς τι θα απογίνουμε χωρίς Ανασαιμιά;

Αλλοπαρμενο είπε...

...ξερεις..κι εγω δεν περναω και τις καλυτερες μερες...απ την αλλη ,ξερω, οτι για να να ερθουν οι καλυτερες,πρεπει...να τις υποστω...καιρος ηταν ( αλλαξα κι εγω συμπεριφορα, τωρα αν φαω και ξυλο..δεν ξερω!...θα δειξει! :))) ), να κανω κατι ουσιαστικο,ολο στα λογια ημουνα...παρα τ αυτα!...με διασκεδασες!!...βρε τον ατιμο τον τσιγγανο!!!...τουλαχιστον...σου πετυχαν τα γιουβαρλακια?? :)))...Καλο βραδυ Ανασαιμια μου!..ε, καλα καλο ξημερωμα!:)...σου χω πει οτι μ αρεσει οταν γραφεις...κι ετσι?? :))

venceremos είπε...

καλημερα και καλη σου χρονια.
μ εφτιαξες πρωι- πρωι.
χειμαρος....
ακομα γελαω...
οσο για το pc κι εγω αντιμετωποζω προβλημα οταν ερχονται τα παιδια..
δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι κενη η καρεκλα..
-ασε με να δω κατι καλε..
- τωρα ρε μανα? μολις καθησα...
φιλια καρυστινά

. είπε...

Σκρουτζάκο μου!

Που να έβγαζα κι όλους τους προβληματισμούς μου στη φόρα! Αυτοί είναι οι πιο light!

Σου χρωστάω πολλές επισκέψεις πιστέ μου φίλε!

Φιλιά!

Sophia Kollia είπε...

Τι καλά! Χαίρομαι που επιτέλους προσπαθείς να δεις το θέμα αλλιώς.
Εγραψα πολύ μεγάλο σχόλιο , αλλά το έφαγε ο γλούγλης!
Καλημέρα

. είπε...

Αθηνόβιο...

1:Παίζεται και με ρεβύθια ξέρεις...και την αμέσως επόμενη-ανήμερα πρωτοχρονιάς-τα μαγειρεύεις!

2:Και τη γιαγιά 80 χρονών τι να τι κάνουμε;

3:Ναι,είναι κι αυτή η εκδοχή μέσα στις ελπίδες μας!

4:Σαμπουάν για κανονικά μαλλιά,σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά,σαμπουάν για φαλακρούς,κλπ αφρόλουτρα(για άντρες, για γυναίκες, για σκύλους)κάθησα και έκανα τη σούμα και βγήκαν όσο δύο κατσίκια! Το πράσινο σαπούνι κυκλοφορεί ακόμα;

Καλή σου μέρα!

. είπε...

Καλή μου Μαριάνα,
ευχαριστώ για τις ευχές σου καλή χρονιά και σε σένα και να σου φέρει τα καλύτερα!

Χαθήκαμε! Μέιλ(όπως ανέφερες στη προηγούμενη ανάρτηση) δε βρήκα πουθενά.

'Αλλες αυξήσεις δε θα τις αντέξω, σε όλα τα επίπεδα!
(Τώρα όταν λέω κόρες παντρειάς μη νομίζεις ότι μου ξέμειναν και στο ράφι!23-25 είναι)

Καλή σου μέρα και τα φιλιά μου!

. είπε...

Ειρηνούλα μου,
να με δω με φούστα κλαρωτή και γαρύφαλλο στ'αυτί και να πεθάααααααανω!(κατά συμπεθέρα-Λαζοπούλου)!

Την καλημέρα μου και τα φιλιά μου!

. είπε...

Λοιπόν Τοβένε μου!
Μια βόλτα με το αυτοκίνητο ε; 'Οτι πεις πουλί μου!
Στην επόμενη ανάρτηση(ή στη μεθεπόμενη) θα σου διηγηθώ και μια σχετική εμπειρία μου.'Oχι με τον Ομπάμα, αλλά με το αυτοκίνητο!

. είπε...

Νατάσσα μου με συγκινείς καρδιά μου!
Πραγματικά σου λέω μου έχετε γίνει απαραίτητοι!Eίναι τόσα αυτά που έχω να κάνω και στριμώχνω το χρόνο και αγχώνομαι για να'μαι εδώ κοντά σας.
Πολλά πολλά φιλιά!

. είπε...

Χρόνια πολλά Βροχούλα μου!
'Εκανα μια προσπάθεια να τη δω την ορκωμοσία είναι η αλήθεια, αλλά άντεξα μόνο ένα πεντάλεπτο. Τούτες οι παραστάσεις μου φέρνουν αλλεργία. Να φανταστείς ότι προτιμώ τις μπάμιες!(που δεν είναι και το καλύτερό μου)!

Φιλιά πολλά!

. είπε...

Σ'ευχαριστώ Φαίδωνά μου! Τα λόγια σου μου τονώνουν πάντα την αυτοπεποίθηση. (Και δε σου κρύβω ότι δεν είναι και σε καλά επίπεδα). Πράγματι ο χρόνος είναι ο μεγάλος μου διώκτης.

Φιλιά!

(Δε σε ξέχασα, θα τα πούμε σύντομα)

. είπε...

Δυστυχώς δεν ήταν σαν κι AYTON! Αν ήταν θα περνούσε ευχάριστα η ώρα μου στο χασάπη, άσε που υπήρχε κίνδυνος να πάθω και αυτό που έπαθε η Μυρσίνη του Κούκου.

Magava tout Σταγονίτσα μου!

. είπε...

Και που 'σαι ακόμα Δημιουργία μου!
Και που ΄σαι ακόμα!!!

. είπε...

Aριστοδήμο μου,παραχαθήκαμε θα έλεγα!
Δεν ξέρω αν σφύριξε κανείς, εγώ μαγείρευα γιουβαρλάκια και δεν άκουγα λόγω θορύβου του απορροφητήρα!
Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου!

Καλημέρα!

. είπε...

'Oταν ακούω τέτοια λόγια από μια Ελένη Δαφνίδη,κοκκινίζω!

Σ'ευχαριστώ καλή μου! Μέσα στα άμεσα σχέδια μου είναι να διαβάσω και το βιβλίο σου, το οποίο απ'ότι άκουσα από τη φίλη μου που έχει βιβλιοπωλείο είναι πολύ ωραίο και πάει καλά!
Σου εύχομαι τα καλύτερα!

Φιλιά!

. είπε...

Αλλοπαρμένο μου η διαφορά μας είναι ότι εσύ περιμένεις καλύτερες μέρες. Εγώ δυστυχώς όχι! Σου εύχομαι το εννιά να σου τις φέρει και μάλιστα να είναι καλύτερες από ότι υπολογίζεις.

Τα γιουβαρλάκια και ότι έχει σχέση με το μαγείρεμα,όχι που να το παινευτώ,αλλά πάντα μου πετυχαίνουν.
Με το να μαγειρεύω ιστοριούλες εδώ ακόμα το προσπαθώ!

Y.Γ
Μη σου περάσει από το μυαλό ότι σε ξεχνάω!

. είπε...

Βενσερέμα μου,τα παιδιά πάντα προηγούνται! ('Οχι αν μπορούμε ας κάνουμε κι αλλιώς)

Φιλιά Βορεινά μα ζεστά!

. είπε...

Προσπαθώ Σοφούλα μου...προσπαθώ! Τα γεγονότα που συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν ομολογώ ότι με έχουν ρίξει πάρα πολύ ψυχολογικά.
Το παλεύω όμως παίρνοντας δύναμη από σας, που βλέπω να κάνετε το ίδιο.Εκείνη η φράση σου(ξέρεις εσύ...) με βοήθησε πάρα πολύ να δω τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία.
Να πεις τον γούγλη να το φτύσει το σχόλιο που έφαγε! Μ'αρέσει να βλέπω σχόλια σεντόνια!

Πολλά φιλιά!

L.N.E (Ελένη Γ.) είπε...

Λέω λοιπόν

οι διακοπές, απαραίτητες..

Με τις απώλειες έχω πρόβλημα

Μιας και πέρασες από το σπιτικό σου

το ξεσκόνισες, το ξαράχνιασες..

φρόντισε να ανάψεις και το τζάκι

να ψήσουμε κάστανα..

να πιούμε ρακόμελο, να τα πούμε βρε αδελφέ..

Λίγες ανάσες έμειναν..

τις έχω ανάγκη..

Καλησπέρα Φιλενάδα!!!

kostaslogh είπε...

ΜΠΆΜΙΕΣ 1,98;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
που τις βρήκες ρε θηρίο
διεύθυνση γρήγορα,έχω να φάω μπάμιες
απ όταν ο Μπάμιας ήταν φοιτητής!!!!!
Καλώς μας ήρθες και πού ΄σαι
το πισί είναι δικαίωμα ,επι ίσοις όροις
..άντε γιατί θα μας καβαλήσουν κιόλας!!!

gregory είπε...

ολοι λιγο πολυ τα ιδια εχουμε..
και αυτοσαρκαζομαστε...να εχουμε μονο ΥΓΕΙΑ ...μη κανης κανενα αστειο και σταματησης να γραφης??..
καλο βραδυ ...

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι καταρχήν τα Χρόνια Πολλά για το ιστολόγιό σου και σε σένα να είσαι πάντα ¨ανεβασμένη¨ για να μας χαρίζεις τόσο όμορφα κείμενα.
Το κλείσιμο με τον τσιγγάνο απίθανα ξεκαρδιστικό…
Να εύχεσαι μόνο να μην είναι γνώστης της τεχνολογίας ο τσιγγάνος κι αρχίσει να σε ψάχνει για να κάνει καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή του.
Όχι δηλαδή πως θα ήταν άσχημα, αλλά που να τρέχεις τώρα…

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα όλα μου άρεσαν, εύχομαι πάντα τέτοια!!!
Ομπάμα, ο άνθρωπος ...πασπαρτού!
Αλλά 21 με χρήματα της μονόπολης ...δεν το είχα σκεφτεί!

Καλημέρα!

βασίλης είπε...

Χαίρομαι που έμεινες τελικά κι έτσι μπορούμε να διαβάζουμε τόσο όμορφα κείμενα. Μπράβο! Φιλιά καλό μεσημεράκι

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Κρύβε λόγια.
Όλοι λίγο πολύ,αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, την έχουμε αποκτήσει την ψιλοεξαρτησούλα μας με το net με τον πρωινό καφέ έ;;; δεν είσαι η μόνη λοιπόν.
Ώρα να έχει κανείς να σε απολαμβάνει εσένα γιατί είσαι Μάνα
στην κουβέντα που στήνεις. Μια μοναδική αξιαγάπητη ..γλωσσοκοπάνα.

Καλή σου μέρα ,νάσαι πάντα καλά.

http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Xαχα... να την αλλάξεις τη συμπεριφορά και πολύ καλά θα τους κάνεις
Εγώ άρχισα από το μπαμπά μου...
;-))))

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Μα βαλτή είσαι τώρα και συ βρε κοπέλα μου; Ξέρεις πόσες φορές χτύπησα το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν παντρεύτηκα τσιγγάνο; όπου γης και πατρίς, μεγάλο συγγενολόι, χαλιά να αλλάζεις στο ... τσαντίρι κάθε σεζόν, πατάτες με τους τόνους... ( ε ναι ... από κείνα τα χτυπήματα μου έμεινε το κουσούρι λέω μαλακίες χαχαχα)

Είσαι απολαυστική!

Skouliki είπε...

ωραιες εικονες περιγραφεις

και που να πας μωρε καλυτερα απο δω δεν εχει


κακλημερες

eva είπε...

Καλά, είσαι απίστευτη! Ακόμα γελάω :))) Φοβερή η διαδοχή των σκέψεών σου, καταπληκτικές οι ατάκες, ο τσιγγάνος στο χασάπικο όλα τα λεφτά, το ανέκδοτο δεν παίζεται, ιντερνετοπληξία η γιαγιά... τι να λέμε τώρα!
Άκου να μείνεις ή να φύγεις!!! Εμάς, μας ρώτησες; :))) Σε αφήνουμε βρε χαζούλα να φύγεις;

Φιλί και αγκαλιά ζεστή :)

Alkmini είπε...

Ανασαιμια μου
καλωστηνα κι ας αργησε :))
ασε τα Κομανετσικα γιατι καραδοκουν και τα λουμπακα (στην ηλικια μας)
ομορφο και γλαφυρο κειμενο με πολυ καλο χιουμορ.
φιλια και αγκαλια για το καλωσορισες.

. είπε...

Eλένη μου,
αν μη τι άλλο,όχι ακριβώς ρακόμελο,αλλά τσιπουρόμελο ήπια μπόλικο μέχρι που διαπίστωσα ότι δε με βοηθούσε και το γύρισα στην αντιβίωση. Βλέπεις μέσα σ'όλα αυτά μ'έπιασε και μια γερή ίωση γρίπης που ακόμα και τώρα ένα μήνα μετά μου έχει αφήσει τα...ενθύμιά της.

Καλή σου μέρα!

. είπε...

Κωστή μου,
τώρα που βγήκε ο Μπάμιας πού ξέρεις;
'Ισως βοηθήσει να φας ΚΑΙ μπάμιες!

Καλή σου μέρα μεγάλε!

. είπε...

Aυτός ο αυτοσαρκασμός Γρηγόρη μου μας σώζει πολλές φορές από τα δύσκολα.

Να είσαι καλά και καλή σου μέρα!

. είπε...

Αποκλείεται Συνεά μου ο τσιγγάνος ν'αφήσει τη μακαριότητα της πραγματικής του ζωής και να το ρίξει στην εικονική πραγματικότητα.

Καλή σου μέρα!

. είπε...

"Ομπάμα, ο άνθρωπος ...πασπαρτού!"

Καλά αυτή η ατάκα Μαρκονάκο μου είναι η πιο πετυχημένη από όσες έχω ακούσει!

Καλή σου μέρα!

. είπε...

Kαλώς όρισες Βασίλη! :)

'Ερχομαι σε λίγο να σε γνωρίσω και από...κοντά!

. είπε...

'Εχεις απόλυτο δίκιο Λυγερή μου! Αν μη τι άλλο τον πρωινό μου καφέ τον πίνω πάντα στο πισι! Μετά υπάρχει περίπτωση, ανάλογα τις υποχρεώσεις μου, να μη κάτσω όλη μέρα. Αλλά καφές χωρίς τσιγάρο και πισί...με τίποτα λέμε!

. είπε...

Γλαρένια μου, τέτοια "συμπεριφορά" που αναφέρει το τραγούδι του Ζερβουδάκη,ακόμα και να το 'θελα δεν αλλάζει με τίποτα να γίνει έτσι.Μα με τίποτα λέμε!

Καλή σου μέρα!

. είπε...

Χαχαχα!

Βρε Ξυπόλητη εσύ κι αν είσαι απολαυστική! Πέθανα να γελάω με το σχόλιό σου. Μια απορία έχω μόνο...ο τοίχος τί σου φταίει;;

Να έχεις μια όμορφη μέρα!

. είπε...

'Eχει,έχει Σκουλικάκι μου!
Μα έλα που έχει γίνει εξάρτηση το ρημαδιασμένο και που μόνο η λέξη "εξάρτηση" μου τη σπάει όσο δε φαντάζεσαι!

Καλή σου μέρα και σε σένα!

. είπε...

'Οχι Ευαγγελία μου! Δε με αφήνετε!
Τραβάτε με εσείς κι ας κλαίω εγώ.
Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναι ότι όταν έρχονται φίλοι μου στο σπίτι μου φροντίζω πάντα να περνάνε καλά.
'Ετσι ακριβώς αισθάνομαι και δω στα blogs και μου δίνει χαρά όταν εισπράττω κάτι τέτοιο.

Καλή σου μέρα!

. είπε...

Aμ αυτό λέω Αλίκη μου! Τα λουμπάγκα φοβάμαι! Ου γαρ...γμτι μου!

Καλή σου μέρα!

Μηθυμναίος είπε...

Παρότι «μπαγιάτικο» (από Δεκέμβρη λες το είχες έτοιμο…), ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ το υπέροχο ποστάκι σου (τι ποστάκι… κομματάρα!). ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ!!! Σε όλα του.
Μπράβο και σε άλλα τέτοια…
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Μα που πήγε το δικό μου σχόλιο; Είχα αφήσει κι εγώ... :(
Σου ευχόμουν μια όμορφη χροιά γεμάτη ευλογίες! Όσο για τον τσιγγάνο μπααα... δεν θα συμφωνήσω. Εσύ είσαι αρχόντισσα με τα όλα σου!!

Καλημερένια!!

. είπε...

T A M Y

(Για δεύτερη φορά άφησες το σχόλιό κάτω από λάθος πατάκι γι αυτό το μεταφέρω εδώ!)

"Ανασαιμιά, σε ευχαριστώ!
Μου αρέσεις που είσαι εντελώς φευγάτη. θυμίζεις χείμαρρο που ζητάει να αναπηδήσει από τα όρια που του επέβαλαν και γελώντας σαρκαστικά να βγει με φόρα στη θάλασσα!

Είναι πολύ ωραία η παρέα σας... Τυχαία μπήκα, ψάχνοντας ένα στίχο του Λειβαδίτη, αλλά νομίζω ότι θα με ξαναδείτε σύντομα.
Όποιος έχει χρόνο και διάθεση ας κάνει μια βόλτα και από τη δική μου...χώρα " E la Nave Va".(http://tammy-land.blogspot.com) Είναι δικά μου στιχάκια και ποιήματα, που συνοδεύονται για να ξαποστάσετε με αγαπημένα (μου)τραγούδια.(videos)
Θα βρείτε και music video από το πολύ αγαπημένο του Λειβαδίτη "Αλλά τα βράδυα".
Ο Β.Παπακωνσταντίνου είναι πολύ μελωδικός στο συγκεκριμένο, αλλά εδώ η αποκάλυψη είναι ο Γ.Μιχαλακόπουλος στα κομμάτια της πρόζας. Πραγματικά αξίζει να το ακούσετε - αν δεν το έχετε ακούσει.
Στο ίδιο CD, για όσους δεν το γνωρίσουν, το "ΦΥΣΑΕΙ" με μουσική του Γ.Τσαγκάρη. Στο ομώνυμο CD έχουν μελοποιηθεί πολλά του "γίγαντα" της ποίησης που λέγεται Λειβαδίτης, μεταξύ των οποίων και το "Μεσ'την αγάπη μας".

Να σας έχει ο Θεός γερούς, πάντα να ανταμώνουμε :) "

gregory είπε...

για να μπω στην σελιδα σου και στα σχολια ..τραβαω μεγαλο κουπι και δεν ξερω γιατι?μονο με σενα γινετε..μπαινω μετα απο 5 6 προσπαθειες..να εισαι καλα.......
αλλα οτι καλο ειναι και δυσκολο ...

giant13 είπε...

Καλά ρε Ανάσα,

αμέσως μετά τα σορόπια των εορτών, καταφέρατε να τσακωθείτε;

Όσο για εξόδους, αφού τις ταβέρνες τις βαρεθήκαμε μέχρι σιχαμάρας, μια και δεν μας παίρνουν πιά και τα νεανικά στέκια, καλός είναι και ο κινηματογράφος η κανένα ποτό σε κάποια καφετέρια.
Φυσικά και η ΠΑΟΚΑΡΑ, καιρού επιτρέποντος.

. είπε...

Δεν ήταν μπαγιάτικο Στράτο μου. Στη κατάψυξη το είχα και ένα ζέσταμα ήθελε μόνο.
Χαίρομαι που σου άρεσε και το απόλαυσες :)

Καλό σου βράδυ!

. είπε...

Ειλικρινά σου λέω Καναρινένια μου δεν είδα κανένα σχόλιο. Λες να τ'άφησες σε κανέναν άλλον; Συμβαίνει καμιά φορά.
'Οσο για το αρχόντισσα...αν είναι να πεινάσουμε προτιμώ το...τσιγγάνα καλή μου! Εξ άλλου...εξ αγχιστείας θα είναι :)

Να έχεις ένα όμορφο βράδυ!

. είπε...

Tάμυ μου καλώς όρισες!
Μ' έτρεχες από δω κι από κει να μαζεύω το σχόλιό σου. Σ'ευχαριστώ πολύ καλή μου :)
Σύντομα θα σ'επισκεφτώ να σε μελετήσω.
Καλό σου βράδυ!

. είπε...

Γρηγόρη μου δε με παραπονέθηκε κανένας άλλος! Μόνο στο δικό μου μπλογκ σου συμβαίνει αυτό;
Τι εξπλόρερ χρησιμοποιείς; Αν τον ίντερνετ εξπλόρερ τότε φυσιολογικά συμβαίνει αυτό. Δεν ενδείκνυται για μπλογκς.
Θα σου στείλω σχετικό μέιλ :)

. είπε...

Σιρόπια...τρόπος του λέγειν Γίγαντά μου. Καυγάδες...πάλι τρόπος του λέγειν! Αν και αυτά έχει γλύκα όταν γίνονται αντίστροφα. Δε συμφωνείς; :)

Κούκος είπε...

Mόνο ένας χρόνος πέρασε;
Εμένα μου φάνηκε σαν να ήταν χτες...
Τελικά στα μπλογκάκια η αίσθηση του χρόνου είναι πολύ διαφορετική, τσιγγάνικη θα έλεγα.
Οπότε που να πας; Που θα βρεις χειρότερα;

Σου εύχομαι τα καλύτερα για το μπλογκάκι σου!
Πολλές και όμορφες αναρτήσεις σαν αυτές που μας χάρισες την χρονιά που πέρασε.
:)